Beton Stortconsole

Beton Stortconsole

Code:
EL18131001
Beschikbaarheid:
Voorraad

 

EL18131001

Beton Stortconsole

 

In de betonbouw wordt vaak gewerkt met stortconsoles, waarmee dan een werkvloer gemaakt kan worden waarop men kan werken tijdens het storten van de betonwanden. Deze stortconsoles vormen doorgaans een geïntegreerd onderdeel van een geheel totaal bekistings-systeem. Het gebruik van deze consoles buiten dit systeem om is veelal niet mogelijk.
Deze beton stortconsole is ontwikkeld met behulp van een adviesbureau welke te gebruiken is in combinatie met of zonder een bekistingssysteem. Maar bovenal is deze beton stortconsole te gebruiken voor pre-fab betonelementen en voor al het overige betonwerk.

Deze stortconsole wordt zonder speciaal gereedschap geplaatst op de te storten wanden en kan  eenvoudig met de hand gezet worden, (eigen gewicht 18,0 kg)

De console heeft een stelbereik (5 boorgaten) van 0,20 tot 0,60 meter en met behulp van de fijn stelschroeven wordt de console tegen de te storten betonwand geklemd.
De fijn stelschroeven zitten aan de korte kant van de console. Aan de lange kant van de console kan de werkvloer gemaakt worden. Op deze lange kant (0,65 meter) kunnen 3 steigerplanken naast elkaar gelegd worden. De steigerplanken zijn beveiligd tegen het afschuiven. Aan het einde van zowel de korte- als de lange kant zijn trompbuizen gelast om de veiligheids-leuningen op te zetten. Deze leuningen hebben een lengte van 1,00 meter en zijn voorzien van gesloten klantplankhoudersmet spijkergaten.

 

LET OP: bij een stortconsole horen 2 veiligheidsleuningen.

De stortconsoles worden (met gebruikmaking van steigerplanken) om de 1,50 meter geplaatst en zijn getest op alle permanente belastingen, leuningbelasting en een nuttige vloerbelasting van 150 kg/m². De stortconsoles zijn ook te gebruiken in combinatie met aluminium loopbruggen. De consoles kunnen dan verder uit elkaar gehangen worden, afhankelijk van de lengte van de loopbrug.


Kenmerken van de beton stortconsole:

  • Multifunctionele toepasbaarheid
  • Snelle montage waarvoor geen speciaal gereedschap vereist is
  • Nauwkeurige afstelling door fijn stelschroeven
  • Voorzien van veiligheidsleuningen

 

`Veilig werken van ruwbouw tot afbouw`