H20-driehoekstempel - JSK Handelsonderneming

H20-driehoekstempel

Code:
0404
Beschikbaarheid:
Voorraad

 

0404

H20-driehoekstempel

 

De stempel heeft de statisch gunstige driehoekvormige doorsnede en bestaat uit een spindelkop, driehoekstuk en spindelvoet. Met de 4 verschillende middenstukken (0.5 m, 1.25 m, 1.50 m, 2.00 m.) kan iedere hoogte in een rastermaat van 250 mm globaal worden bereikt.

De in hoogte verstelbare spindelvoet (270 mm verstelbaar) met centrisch aangebrachte spindel maakt het mogelijk om schokvrij en nauwkeurig alle tussenmaten in te stellen en onder belasting af te draaien. Door gebruik van een spindelkop (280 mm verstelbaar) kunt u nog verder in hoogte verstellen. Ook hierbij worden de lasten door een centrisch aangebrachte spindel afgeleid.

Voor het opleggen van de stalen dwarsprofielen op de spindelkoppen is aan de bovenkant een strip aangebracht. In principe is hiermede een centrische lastverdeling gewaarborgd.

Van belang zijn de profielklemmen welke aan de spindelkop zijn gemonteerd. Hierdoor kunnen profielen tot een breedte van 200 mm veilig vastgeklemd worden. Voor montage en demontage worden de klemmen zijdelings weggeklapt.

De spindelkop is van grote betekenis wanneer een ondersteuningsconstructie na gereedkomen van een rijbaan zijdelings naar de tweede rijbaan dient te worden verschoven. In bijna alle gevallen is het nivo van de beide rijbanen verschillend. Het is een groot voordeel wanneer de verschillende verkantingen boven aan de stempeljukken met de spindelkoppen kunnen worden ingesteld, zonder dat de schoren in die stempeljukken moeten worden losgemaakt.

Om het afschoren van stempeljukken te vergemakkelijken en om de kosten voor het aanbrengen van de schoren te verminderen, worden alle driehoekstempels geleverd met aansluitstrippen voor halve koppelingen. Elke strip heeft 2 gaten zodat de steigerbuizen voor het horizontale verband ieder met 2 halve koppelingen aan de stempels zijn aan te sluiten. Daardoor zijn de stempels tevens tegen draaien verzekerd.

 

Geringe breedte

De H20-driehoekstempel voldoet aan de wensen uit de praktijk naar een doelmatige en economische stempel, die bij kleine en middelgrote bruggen evenals bij renovatie werkzaamheden en in de utiliteitsbouw lasten tot 200 kN kan opnemen.

Door de geringe breedte is de stempel bij uitstek geschikt voor opstelling rechtstreeks op de pijlerfundamenten direct op de landhoofden van een brug of op kleine fundamenten.