Lateiklem Muurdrager

Lateiklem Muurdrager

Code:
204550
Beschikbaarheid:
Voorraad

 

24,50
 
Onze kwantumkortingen:
Aantal 7+ 14+ 21+
Prijs 22,75 21,75 20,75
204550

Lateiklem Muurdrager

 

 

Beschrijving:
De gevelklem wordt gebruikt om metsellagen in te klemmen. Door gebruik van de gevelklem worden zeven lagen steen op elkaar gedrukt en wordt daarmee een latei gecreëerd.

 

Arboverbetering:
Het werk is sneller en schoner en lichter. Er hoeft maar één rechte voeg opnieuw te worden aangebracht. Bij het gebruik van de gevelklem voor het vervangen van kozijnen of plaatsen van serres hoeven geen stempels meer te worden gebruikt. Stempels belemmeren vaak de uitvoering van het werk en zijn zwaarder.

Introductiejaar: 2005

 

Productomschrijving:
De gevelklem heeft een pin en een voetstuk aan de onderzijde.

 

Gebruik:
Elke klem wordt met de pin in een geboord gat in de stootvoeg zeven lagen boven de onderrand bevestigd met het voetje onder het hart van de steen. De onderste rij stenen steunt op het staal.
Inklemmen van metsellagen kan onder andere van pas komen bij het vervangen van een kozijn om de rollaag boven het kozijn te ondersteunen. Of bij het slopen en herstellen van metselwerk voor het aanbrengen van een voetloodaansluiting.

 

Specificaties:
- Hoofdafmetingen: 45 cm lang
- Eigen gewicht: 1,4 kg
- Materiaalsoort: staal 

 

Arbo effecten:
Doordat een latei wordt gecreëerd hoeft men geen schroefstempels te plaatsen waardoor er meer werkruimte ontstaat. Werken met de gevelklem is lichter dan met schroefstempels, doordat deze vaak zwaar zijn. Het werk is schoner, sneller en lichter.

 

Efficiency effecten:
De gevelklem voorkomt scheurtjes in het metselwerk en andere schade als verzakkingen. Er hoeft niet meer gestempeld te worden. De gevelklem is makkelijk mee te nemen in de gereedschapskist.

 

Technische:
Indien om de 70 cm een klem wordt bevestigd is het mogelijk een overspanning van maximaal 5 meter te maken.

 

Organisatorische:
De gevelklem is getest om 5 meter te ondersteunen indien om de 70 cm een klem wordt bevestigd.